maanantai 8. huhtikuuta 2013

Np-ultra

Eilinen ilta meni kovasti jännittäessä, mutta onneksi sammuin kuin saunalyhty kun sänkyyn pääsin. Yökin meni mukavasti ilman painajaisia ja aamulla olikin niin kiire ettei paljon ehtinyt jännäilemään. Liikenteeseen kun päästiin niin heti ekoissa valoissa kauhee jono ja mä hoin vaan et "me ei ehditä, me ei ehditä!" :D Ehdittiin kuitenkin hyvissä ajoin ja tallusteltiin sisään äitiyspoliklinikalle.

Kätilö oli mukavasti myöhässä reilu kymmenisen minuuttia, joten sydän ehti kyllä hakkaamaan pienen tovin siinä odotellessa. Olin unohtanut neuvolakortin tietysti kotiin.... Vähänkö nolotti. Keskityin vaan yhteen toiseen lappuun jonka neuvolasta sain ja se piti ottaa ultraan mukaan. No, odotin "housut pois" -käskyä, mutta sitä ei koskaan tullut. Ultrattiin siis mahan päältä. Napakoru piti ottaa pois ultrauksen ajaksi, eipä käynyt pienessä mielessäkään. Olin kyllä jostain lukenut, mutta kun luulin että tehdään alakautta niin en asiaan kiinnittänyt sen enempää huomiota. Eikä siinä mitään, sainhan sen helposti pois. Ärsytti vaan kun tuntui että en osannut mitään oikein. :D

Ultraus kesti useamman minuutin, olisko ollut peräti lähemmäs kymmenen, mikä oli vain ja ainoastaan mukavaa. Saatiin nähdä kun pikkuinen siellä uiskenteli, ponkaisi aina kohdun seinämästä lisää vauhtia ja pyörähteli ympäri. Hassua. :) Ja niin outoa nähdä liikkeet mutta ei tunne mitään!!

Sitten mittoihin, sikiö vastasi viikkoja 12+5, eli hypättiin muutamalla päivällä eteenpäin - ei haittaa mua! Niskaturvotus oli 2,4 mm. Tämä kuulosti minusta hieman isolta, mutta kuulemma "normaali", eikä ainakaan pelkästään sen perusteella seula hälyttänyt. Verikoetulosta vielä siis odotellaan. Jotenkin luotto kuitenkin mulla korkealla että ei sieltä varmaan mitään löydy. Vaan mistäpä noista tietää. Mulla on vähän semmonen olo että en edes välttämättä halua jatkotutkimuksiin, nähtiin niin eläväinen tyyppi siellä joten en oo hirveän huolissani. Se otetaan mitä annetaan. :)

Kätilön mukaan siis kaikki mitä oli nähtävissä, näytti hyvältä. Näillä mennään!

2 kommenttia:

_pupuliini_ kirjoitti...

Ihania uutisia! Kaikkea hyvää myös jatkoon, nauttikaa näistä hetkistä täysin rinnoin!! <3

Maria kirjoitti...

Ooh ihania kuulumisia! <3