keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Neuvola #1

Kiitos teille ihanille tsemppauksista ja onnitteluista. :) Kyllä sitä nyt pikkuhiljaa alkaa uskoa, että masussa on elämää. Vaikka epätodelliselta tuntuu silti! Varmaan tajuntaan iskee vasta kun maha alkaa kasvamaan ja viimeistään kun liikkeet tuntuu.

Eilen aamulla oli ensimmäinen neuvolakäynti. Jouduin menemään sinne yksin kun miehelle tuli työjuttuja, enkä muistanut soittaa siirtääkseni aikaa. Mutta selvisin silti! Täti oli oikein mukavan oloinen, ei mitään moitittavaa. Jutskailtiin kaikkea ja mitattiin verenpaineet, hemoglobiini ja paino. Muuten ei mainittavaa, mut hemoglobiini oli vain 99, kun kuulemma alkuraskaudessa pitäisi olla vähintään 115. Aina mulla on suht alhainen ollut ja välillä oon syönyt rautakuureja. Viimeksi oon mitauttanut joskus vuosi-pari sitten, jolloin ihan normi ruokavaliolla ollut 124, joten en odottanut ihan näin murskalukemia. Täti siinä arpoi että aloittaisinko lisäraudan jo vai en, mutta lopputulemana mennään nyt vielä ilman, kun kerran alhaiset arvot on mulle ihan normaalia. Veriseulan yhteydessä tsekataan uudestaan ja katsotaan mikä tilanne sitten.

Kovasti kannusti pieniä kävelylenkkejä tekemään jos vain on aikaa - mitä ei tosiaan turhan paljon oo. Täytyykin tsempata tässä, kun tekis hyvää niin keholle kuin mielellekin. Muistutteli myös, että ei saa stressata, kun mainitsin että töissä on välillä raskasta juurikin henkisesti ja että mulla on suhteellisen iso työkuorma. Melkein jo sitten eilen esimiehelle meinasin raskaudesta kertoa, kun käytiin työhyvinvointiin liittyvä keskustelu, mutta ajattelin kuitenkin odottaa vielä pari viikkoa.. Sitten tulee seuraava luonteva tilaisuus kertoa kun mietitään kuluvan vuoden suunnitelmia. Vaikka toisaalta haluaisin kertoa vasta np-ultran jälkeen, mutta jotenkin ei omatunto anna myöden.

Hammaslääkärikin on nyt sit varattu, voi kauhistus. Siis mä niin inhoan sitä, mutta pakko se on sielläkin nyt käydä. Np-ultra on huhtikuun alussa, eipä sinnekään enää kovin pitkä aika ole. :)

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Oh sulla on kyllä tosi matala toi hb. Kannattaa melkein alussa varmaan syödä rautaa ihan tupla annoksella. Toivottavasti lähtis siitä nousemaan.

Suvitar kirjoitti...

No siis terkkahan nyt sitten sano kuitenkin että en vielä ota mitään rautalisää, katsotaan muutaman viikon päästä uudestaan tilanne. Ilmeisesti joku suositus että ei ennen rv 12 otettaisi lisärautaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei lisärautaa heti alussa, ei tuo nyt vielä mikään mahdoton arvo ole vaikka varmasti tuntuu jo väsymyksenä.. :(

Miksi ihmeessä omatuntosi ei anna myöden kertoa raskaudesta "vasta" np-ultran jälkeen? Itse kerroin rakenneultran jälkeen rv 21 tms. =)

Suvitar kirjoitti...

Mulla on muutenkin aina ollut nuo arvot tosi alhaiset, niin eipä tuo satasen hujakoilla tunnu paljon missään, väsynyt oon muutenkin. :D

Tuossa töistä kertomisesta. Alan nyt kuitenkin kallistua siihen että kerron vasta joskus myöhemmin (sitten kun mahaa ei pysty enää piilottelemaan). Jotenkin vaan aluksi ajattelin, että haluaisin kertoa mahdollisimman pian, että osaavat varautua, kun kuitenkin mulle joutuu sijaisen jostakin repimään, tai sitten nämä hommat seisahtuu täysin. Ja meillä tuo rekrytointi tuppaa olemaan niin hidasta muutenkin. Mutta nyt tuntuu tosiaan siltä, että en kerro vielä ainakaan ennen np-ultraa. :)