sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Enemmän ja vähemmän mukavaa

Hyvät vai huonot asiat ensin? Ehkä ne huonommat..

KP1. Menkat alkoi yöllä, tai siis myöhään eilen illalla sopivasti, että ehdin varautua. Sängyssä ajattelin, että voihan pee, luteaalivaihe taas sen kuusi päivää.. Karu totuus paljastui äsken kun laskeskelin päiviä: luteealivaihe olikin vain viisi päivää!! Ei kiva.
Tässä kierrossa siis ovisplussa tuli kp 21 ja 22, aamulämpöjen perusteella ovulaatio kp 23. Kierto pysyi 28 päivän mittaisena.

Sitten siihen mukavampaan, nimittäin sain eilen käytyä salilla! Käytiin miehen kanssa yhessä tuossa työpaikan salilla, ja olihan treeni! Kyykky ja penkki tunti menevän ihan äärirajoilla, naama irvessä sai vääntää. :) (vaikka painot ei nyt mitään hurjia olekaan...) Nyt tuntuu! Ihanata, ihanata... :)

     alkulämppä 5 min pyörällä ja soudellen
     kyykky 8xtanko (20 kg), 10x15 kg, 10x15 kg, 10x17,5 kg
     SJMV 8xtanko, 10x10 kg, 10x10 kg <-- tein korokkeelta, joten sain kunnon venytyksen takareisiin
     penkkipunnerrus 8xtanko, 10x5 kg, 10x5 kg, 10x5 kg
     pystypunnerrus 8x6 kg, 10x8 kg, 10x8 kg
     ylätalja 8x25 kg, 10x30 kg, 10x30 kg, 10x30 kg
     alatalja 8x20 kg, 10x20 kg
     hauiskääntö (kp) 10x6 kg, 10x6 kg                            hauikset ja ojentajat
     ojentajapunnerrus (taljassa) 10x10 kg, 10x10 kg               supersarjoina
     vatsoja jokusia
     yht. 1h 30 min

Painot on taljoissa vähän pienemmät kuin Elixiassa käydessä. On hieman kankeat nuo työpaikan taljat... :D

Tähän on hyvä lopettaa, tänään lihashuoltoa venytellen ja putkirullaillen, ehkä jopa sinne spinniin..?

5 kommenttia:

Rowan kirjoitti...

No onhan tuo luteaalivaihe ihan luvattoman lyhyt... :( Tosiaan kannattaa noita seurata, jos noin lyhyenä jatkuu niin pitäähän asialle jotain tehdä.

Teetkö salilla koskaan kiertoharjoittelua? Minä pyrin tekemään molempia. Kiertoharjoittelussa teen vähän pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja ilman taukoja. Siinä saa samalla aerobistakin treeniä kun syke nousee korkeammalle. Tosin jos meinaa kiertona tehdä, pitää yrittää ajoittaa salillemeno niin, ettei siellä olis kauheeta ruuhkaa että pääsee sulavasti siirtymään nopeesti laitteesta toiseen.

Minua alkoi tosiaan kiinnostaa tuo putkirullaus, josta kävit kertomassa blogissani. Pyytäisinkin, että jos jaksat/haluat, voisitko kirjoittaa siitä tänne blogiisi ihan oman jutun? Siis että millä tavalla sitä tehdään (käytännössä miten rullaillaan eri lihakset läpi?), mitä vaikutuksia olet huomannut. Luulisin, että moni muukin Kevyt-projektilainen voisi olla kiinnostunut!

Mukavaa viikkoa! :)

Suvitar kirjoitti...

Mielessä kävi, että mitenköhän lyhyeksi se voikaan mennä, kun koko ajan näyttää lyhenevän.. :( Mutta täytyy ottaa selvää kotikonsteista luteaalivaiheen pidentämiseen (B6-vitamiini..) ja katsoa saanko mitään aikaiseksi.

Kiertoharjoittelua en oo juurikaan tehnyt, tuo Elixia missä käyn, on kahdessa kerroksessa ja tosiaan ihmisiä on melko paljon. Stressaisin vaan siitä, että pääsenkö tietylle paikalle just sillon kun haluan. :D Tuossa työpaikan salilla vois sitä kokeillakin, se kun on pieni, eikä siellä juuri koskaan ole ketään. Kiitos vinkistä! :)

Ajattelinkin jo tuossa aiemmin, että täytyy tehdä postaus siitä putkirullailusta, joten korvan takana on. :)

Kookos kirjoitti...

Meinaan tänään lainata sun saliohjelmaa omaan treenini:) katsotaan mitä saan tehtyä, on nimittäin tuossa neljän jälkeen aikamoisen ruuhkaa salilla yleensä.

Suvitar kirjoitti...

Toivottavasti ei ole kauheaa ryysistä ja pääset sujuvasti tekemään (ehkä toiveajattelua kellonaika huomioiden). Ainahan voi sitten vähän soveltaa jos ei pysty jotain tiettyä liikettä tekemään. :) Kiva, jos tästä olisi sulle jotain apua, edes jonkinlaista runkoa! Ja voithan kysäistä vaikka siltä PT:ltä mielipidettä, jos sait aikaa varattua. :)

Kookos kirjoitti...

Joo, sain varattua ajan. Tosin se menee nyt vasta seur. palkkapäivän jälkeiseen aikaan. Täytyy sitten raportoida blogiinkin tosiaan! Ihan hyvin sain ohjelmaa tänään tehtyä ja nyt tuntuu jo :)