tiistai 30. huhtikuuta 2013

Huhtikuun viimeisenä päivänä

Nääh, ei mitään erikoista. Kunhan naatiskelen rauhallisesta työpäivästä ennen huimaa yhden päivän vapaata. Vapputouhut tulee jo korvista ulos, mä en vaan voi ymmärtää mikä siinä on niin hienoa. Mun vappuperinteisiin kuuluu tasan tarkkaan siman teko (tehty) ja munkkien syöminen (teen sitten ehkä huomenna). Oonkohan mä jotenkin kapeakatseinen kun en vaan jaksa tuota hypetystä mikä varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla tuntuu istuvan ihmisissä jokseenkin lujasti.

Nojoo, jospa ei siitä sen enempää.. Jos siirryttäis näihin oman navan alaisiin juttuihin sitten :)

Eilen kävin neuvolassa toistamiseen, mieskin oli mukana. Jännitin etukäteen kaikkea mahdollista mutta asiathan oli vallan mainiosti. En nyt jaksa tähän mitään hienoa tuloslistaa saatika vertailua edellisiin laittaa, mutta muutama juttu muistiksi kuitenkin. Tärkein ensimmäisenä; kuulin ekaa kertaa sydänäänet!! Ei tarvinnut hetkeäkään etsiskellä kun jo kuului kauhea jumpsutus, jossain 160 hujakoilla oli vauhti. Olipa kyllä ihanaa kuultavaa :) Hemoglobiini on nyt pysynyt "korkealla", oli nyt 131. Neuvolatätsy kehui että näyttääpä raskaus sopivan varsin hyvin mun keholle. Ja eipä tää kyllä niin kauheelta tunnukaan ;) Verenpaineet edelleen hyvät, muutaman yksikön oli korkeampi kuin viimeksi, mutta käytännössä siis samoissa. Paino on noussut, jooooo.. Lähtöpaino siis oman vaa'an mukaan 66 kg, siihenhän noita nyt sitten aina verrataan. Neuvolassa oli siis nyt jotain 72 ja risat. Aamulla kotona oli kyllä "vaan" 71 kg. Mutta itseä vähän ärsyttää kun korttiin tulee toiset lukemat, sen mukaan siis painon muutos jotain +450g/vko. Antaapa olla, kyllä kai sitä huomaa sitten jos menee ihan perseilyksi koko touhu.

Liikuntaa en ole edelleenkään saanut lisättyä arkeen, mutta en millään haluaisi sitä ruveta stressaamaankaan. Vaikka vähänhän se tuolla kolkuttelee takaraivossa, mutta tarviin sen halun ennen kuin pääsen liikkeelle. Ehkä se motivatio ja into pian nostaa päätään kun vaan annan sille vähän tilaa :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta vapusta.. Minullekkin se on päivä muiden joukossa.okei sillon ollaan yleensä kavereiden kanssa kokoonnuttu ja vähän juotu. Teininä se oli kovempi juttu, piti olla serpentiiniä kaulan ympärillä ja vetää perskännit. Tuntuu että se on isoin juttu opiskelijoille.
Lapsena mentiin serkuille ja oli vappupalloja ja vesi-ilmapalloja yms. ja syötiin herkkuja. Illalla vaari vei lapsenlapset vappuajelulle, ajettiin keskustan läpi. Nykyään vappu ei oikeastaan merkkaa mitään, vaikka lapsia meillä vielä olekkaan emme ole keskustassa riehumassa. Veikkaan että joskus kun omia lapsia ehkä saa niin lapsille on mukava järjestää vähän vappuhulinaa, eli ilmapalloja yms. Niin ja itse asun ja olen aina asunut helsingissä. En tiedä yhtään millainen on vappu jossain muualla suomessa. :)

Maria kirjoitti...

Ompa hyviä kuulumisia neuvolasta! :) <3